Ντ. Μπακογιάννη: Είχε ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τις συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες;

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 14:04
UPD:14:06
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως τονίζει η κ. Μπακογιάννη (φωτ. αρχείου) σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Τσίπρα, «μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού», αλλά «αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση ‘κατ’ αγνώστων’».

A- A A+

Να διευκρινίσει εάν είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης «για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», καλεί τον Πρωθυπουργό, η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως τονίζει η κ. Μπακογιάννη σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Τσίπρα, «μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού», αλλά «αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση ‘κατ’ αγνώστων’». «Με άλλα λόγια, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν», παρατηρεί η κ. Μπακογιάννη και ερωτά τον Πρωθυπουργό «αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του».

Καλεί επίσης τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν καταδικάζει τις δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη»).

Τέλος, διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι ‘η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα’ και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή