Στην τελική ευθεία η μάχη για την προεδρία της Ν.Δ.

Ευ. Μεϊμαράκης: Εκκληση για μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων του κόμματος στις κάλπες
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 08:45
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Εκκληση στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της Κυριακής για την εκλογή του προέδρου του κόμματος απηύθυνε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επαναφέροντας στο τραπέζι τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης αλλοίωσης του αποτελέσματος από ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων.

«Να αποτρέψουμε περαστικούς ή τους όποιους μηχανισμούς να έρθουν να αλλοιώσουν το φρόνημα του νεοδημοκράτη» τόνισε σε προεκλογική ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας τις διαφωνίες του για την εκλογική διαδικασία. Ο κ. Μεϊμαράκης, μάλιστα, επικαλέστηκε τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό του κόμματος όταν ζήτησε να διεξαχθεί πρώτα το συνέδριο και μετά να γίνουν οι εκλογές και επίσης ότι οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του διαφώνησαν με την πρόταση να έκλειναν οι κατάλογοι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ώστε να υπάρχει συγκεκριμένο εκλογικό σώμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε εμμέσως και στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τζιτζικώστα ως καταλληλότερο υποψήφιο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, παραπέμποντας στο κώλυμα εκλογιμότητας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. «Σκεφθείτε ποιος δίνει μάχες στη Βουλή εναντίον του Τσίπρα και κρατάει όρθια και ενωμένη τη Ν.Δ. Σκεφθείτε ποιος ήταν καλός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που έκανε τη ΔΑΠ από μονοψήφιο αριθμό σε διψήφιο, πρώτη δύναμη. Σκεφθείτε ποιος ήταν καλός γραμματέας, που έδωσε φωνή στις οργανώσεις και στήσαμε καλά τη Νέα Δημοκρατία.

Σκεφθείτε ποιος μπορεί να μας πάει μπροστά και το 28% να το κάνει 40% και να το σέβονται αυτό το κόμμα όλοι οι Ελληνες, είτε το ψήφισαν είτε όχι» ανέφερε. Επιπλέον, έκλεισε τη συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος της Ν.Δ. «Με Μεϊμαράκη η Ν.Δ. θα παραμείνει Νέα Δημοκρατία και θα προχωρήσει. Η Ν.Δ. έρχεται από το ‘74 και θα πάει πολύ μακριά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι στις περισσότερες δημοκρατίες της Ευρώπης τα κόμματα είναι 100 ετών.

Στήριξη αλλά και κριτική προς τον Απ. Τζιτζικώστα

Χθες, πάντως, ένα ακόμα γαλάζιο στέλεχος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι αν αναδειχθεί αρχηγός ο 37χρονος πολιτικός «θα προχωρήσει στην αναγκαία σύνθεση μιας ομάδας η οποία θα εκφράζει όλες τις ιδεολογικές πτέρυγες αυτής της μεγάλης πολυσυλλεκτικής παράταξης». Το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα, μάλιστα, υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς του κ. Αρβανιτόπουλου με την «καραμανλική» πτέρυγα της Ν.Δ. ως αντιστάθμισμα στις καταγγελίες περί εναγκαλισμού της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα από τη δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον κ. Τζιτζικώστα για το γεγονός ότι στηρίχθηκε από αμιγώς δεξιά στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Τάκης Μπαλτάκος. «Η στήριξη στον κ. Τζιτζικώστα από τους Βορίδη - Μπαλτάκο έχει ξεκάθαρο δεξιό πρόσημο. Δεν μπορεί να μεγαλώσει τη Ν.Δ.» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε χθες στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Επίθεση κατά του κ. Τζιτζικώστα εξαπέλυσε, όμως, και ο Αδωνις Γεωργιάδης, καταλογίζοντάς του «μαυρογιαλούρικες πρακτικές». «Ανανέωση με μαυρογιαλούρικες πρακτικές δεν γίνεται. Αγαπητέ Αποστόλη, έχουμε χορτάσει από Μαυρογιαλούρους, δεν μας νοιάζει η ηλικία τους, μας νοιάζει η πολιτική τους φιλοσοφία» είπε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τζιτζικώστα να προσέλθει σε debate, παρά την απουσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή