Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν για Συρία και τρομοκρατία

Στο περιθώριο της συνόδου των G20
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 16:20
UPD:18:27
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των G20, η οποία πραγματοποιείται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα πολιτικής μετάβασης στη Συρία, μέσω μία διαδικασίας η οποία θα εποπτεύεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα, συμφώνησαν στην επίσπευση των συζητήσεων για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών. Ο πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε τέλος, τις προσπάθειες όλων των χωρών στη μάχη για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά της Ρωσίας, αξιωματούχος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν κοινούς στόχους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά διαφορετικές τακτικές. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η συνάντηση διήρκεσε πάνω από 30 λεπτά. Ωστόσο, απέφυγε να αποκαλύψει οποιαδήποτε περαιτέρω λεπτομέρεια. 

«ΗΠΑ και Ρωσία θα πρέπει να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία» δήλωσε από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Θα πρέπει να είναι κοινός στόχος ο συντονισμός των δράσεων εναντίον του ISIS» σημείωσε εν συνεχεία και υπογράμμισε τον ρόλο των δύο χωρών σ’ αυτή την προσπάθεια. 

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή