Μπάσκετ: Νίκη με σούπερ ανατροπή για Κόροιβο, «διπλό» της Κηφισιάς στην Καβάλα

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 19:34
UPD:19:59
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/EUROKINISSI

Φωτογραφία αρχέιου.

A- A A+

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η «πρώτη γεύση» της 6ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς όπως αναμενόταν όλα τα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 17:00 εξελίχθηκαν σε σούπερ ντέρμπι, με μεγάλες ανατροπές και ανάλογες συγκινήσεις.

Στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος είχε βρεθεί να χάνει με διαφορά 12 πόντων από τον Άρη μερικά λεπτά πριν από τη λήξη αλλά με επική αντεπίθεση πήρε τη νίκη, ενώ οριακά κρίθηκαν οι αγώνες της Πυλαίας και του Λαυρίου με τους γηπεδούχους ΠΑΟΚ και Λαύριο να πανηγυρίζουν στο τέλος, όπως και η Κηφισιά που νίκησε στην Καβάλα την ομώνυμη ομάδα στην παράταση.

Στην πόλη της Ηλείας ο Άρης «αυτοκτόνησε», χάνοντας με 65-67 ένα «δικό» του παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι του Χάρη Μαρκόπουλου μπήκαν στην τελική ευθεία με -12 στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά δεν τα παράτησαν και ανταμείφθηκαν γι΄ αυτό.

Κορυφαίος του Κοροίβου ήταν ο Ντέιβις με 21 πόντους, ενώ άλλους τόσους μέτρησε ο ΜακΝίλ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ των «κιτρίνων» αλλά το τρίποντο που επιχείρησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα ήταν άστοχο.  

Στο κλειστό της Πυλαίας ο Κολοσσός Ρόδου πήγε αποφασισμένος να κάνει την έκπληξη, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έμπειρος και ψύχραιμος, με αποτέλεσμα να επικράτησε στο τέλος με 64-59.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου κατέγραψε την τρίτη συνεχή νίκη και δεύτερη στην Α1, καθώς είχε μεσολαβήσει η επιτυχία στο EuroCup.

Τους γηπεδούχους οδήγησαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης, οι οποίοι σημείωσαν από 17 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ήταν ο Ρέλεφορντ με 16. 

Το Λαύριο άφησε πίσω τη συντριβή της περασμένης Κυριακής από τον Ολυμπιακό και με πολύ ψυχή νίκησε το Ρέθυμνο με 69-67, παίρνοντας το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα τη φετινή περίοδο.

Τη νεοφώτιστη ομάδα οδήγησε το δίδυμο των Γιανγκ (21 πόντοι) και Νίξον (19), με τον Κρουμπάλι να σημειώνει ένα καθοριστικό καλάθι, αν και οι Κρήτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι αλλά ο Κλουφ αστόχησε στο τρίποντο.

Με τον νεοαποκτηθέντα Γλυνιαδάκη να έχει καταλυτική παρουσία, στο πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα της Κηφισιάς, η ομάδα των βορείων προαστίων νίκησε στην Καβάλα την ομώνυμη ομάδα στην παράταση 77-72, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 63-63.

Ο διεθνής σέντερ «σκέπασε» τα καλάθια, καθώς εκτός των 18 πόντων που σημείωσε με 8/9 δίποντα, είχε επίσης 5 ριμπάουντ και 4 τάπες, ενώ βρήκε σημαντική συμπαράσταση από τον Κασελάκη, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 16 πόντους στην επίθεση της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις