Ζαουάχρι: Εσπευσμένη αποχώρηση των Αμερικανών από Ιράκ όπως στο Βιετνάμ

Επιστολή του υπαρχηγού του Οσάμα Μπιν Λάντεν προς τον Ζαρκάουι
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 18:49
A- A A+

Για εσπευσμένη αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ, όπως στην περίπτωση του Βιετνάμ, κάνει λόγο ο αιγύπτιος υπαρχηγός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε επιστολή του προς τον ιορδανό επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ, τονίζοντας πως οι ισλαμιστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία.

Η επιστολή, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, δημοσιεύεται ολόκληρη στην ιστοσελίδα των υπηρεσιών πληροφόρησης του αμερικανικού στρατού (www.dni.gov ).

Ο Ζαουάχρι προειδοποιεί, ωστόσο, τον Ζαρκάουϊ για τον κίνδυνο που διατρέχει να αποξενωθεί από τον ισλαμικό κόσμο, συνεχίζοντας να σκοτώνει και να αποκεφαλίζει ομοθρήσκους του, ιδιαίτερα σιίτες αμάχους.

«Τα πράγματα ενδέχεται να εξελιχθούν ακόμη πιο γρήγορα απ’ όσο φανταζόμαστε. Οι συνέπειες της κατάρρευσης της αμερικανικής εξουσίας-κι ο τρόπος που εγκατέλειψαν όπου φύγει φύγει τη χώρα οι πράκτορές τους-είναι αξιοπρόσεκτες. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι τότε, προτού τα γεγονότα τα ίδια μας προσπεράσουν, και μας ξαφνιάσουν οι μηχανορραφίες των Αμερικανών και των ΗΠΑ, και τα σχέδιά τους για να καλύψουν το κενό που άφησαν πίσω τους», αναφέρει στην επιστολή του ο Ζαουάχρι.

«Επιμένω εκ νέου, απευθυνόμενος σε εσάς και τους αδελφούς μας για την αναγκαιότητα για μία πολιτική δράση πλάι στην στρατιωτική δραστηριότητα. Είναι επιτακτικό να υπάρξει κατευνασμός μεταξύ ημών των μουσουλμάνων και να μοιρασθούμε την διακυβέρνηση. Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το λάθος των Ταλιμπάν, που περιόρισαν τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στους σπουδαστές και μόνον στους κατοίκους του Κανταχάρ», προσθέτει ο υπαρχηγός του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην επιστολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή