Euroleague: «Σκόρπισε» τη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ

91 - 56 το τελικό σκορ της αναμέτρησης
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 23:35
UPD:23:36
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός γίνεται… άλλη ομάδα στο ΟΑΚΑ κι αυτή την φορά έκανε «φύλο και φτερό» τη Ζαλγκίρις Κάουνας με το εμφατικό 91-56, στο πλαίσιο της 5ης (τελευταίας) αγωνιστικής του πρώτου γύρου των ομίλων της Euroleague.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ραντούλιτσα με 18 πόντους, ενώ στους 15 σταμάτησε ο Φελντέιν (5/6τρ.) και στους 12 ο Γιάνκοβιτς.

Από τους Λιθουανούς που με την αποψινή συμπλήρωσαν και αυτοί 3 ήττες στο πρώτο μισό των ομίλων, ξεχώρισε ο Ιαν Βουγιούκας με 15 πόντους.

Η δεύτερη νίκη των «πρασίνων» στο 3ο γκρουπ (και αυτή εντός έδρας) ήρθε με πάρα πολύ εύκολο τρόπο, μιας και η ομάδα του Τζόρτζεβιτς απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ σε όλο το 40λεπτο, δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει και που προς το παρόν δεν έχει δείξει μακριά από την έδρα της, όπου μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τα 2 τρίποντα που πέτυχε έφτασε τους 2.343 πόντους και ισοφάρισε το ρεκόρ του πρώην συμπαίκτη του και νυν βοηθού προπονητή της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όντας στην 8η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Euroleague και… συνεχίζει για ψηλότερα

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με εξαιρετική άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση οι «πράσινοι» κατάφεραν από το ξεκίνημα να πάρουν διαφορά από τους Λιθουανούς, η οποία με τη λήξη του δεύτερου 10λεπτου έφτασε στην ανώτερη τιμή της (44-25).

Η εικόνα του αγώνα δε διαφοροποιήθηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, το αντίθετο μάλιστα, οι «πράσινοι» πάτησαν περισσότερο το γκάζι «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +30 (65-35) κι αναγκάζοντας τους 7-8.000 οπαδούς τους να τους αποθεώσουν.

*Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε απόψε στο περιθώριο του αγώνα από την πράσινη ΚΑΕ, ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση ενός παίκτη στην περιφέρεια, με έμφαση στο σκοράρισμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις