Ενημέρωση για τον ρόλο του Π. Λάμπρου στο υπ. Δικαιοσύνης ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 13:04
UPD:13:05
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Ενημέρωση της Βουλής για τον ρόλο του συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, Π. Λάμπρου ζητεί ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Παρασκευόπουλο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαθεοδώρου, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, αλλά και την «ομολογία του Π. Λάμπρου ότι, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης, επισκέφτηκε σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών και συνομιλούσε με μεγάλο αριθμό κρατουμένων», έχει ξεκινήσει ένας έντονος δημόσιος διάλογος.

Ο τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τον κ. Παρασκευόπουλο να διευκρινίσει «εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα του κ. Λάμπρου ήταν με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή τελούσε απλώς σε γνώση της», καθώς και «ποια ήταν τα συγκεκριμένα καθήκοντα που του είχε αναθέσει».

Ζητεί τέλος να κατατεθεί πλήρης λίστα όσων έχουν προσληφθεί βάσει του άρθρου 55 του π.δ. 63/2015 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄98) στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από τη δημοσίευση του π.δ. 25/2015 (Α’ 21) και έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των άμισθων «εθελοντών» ειδικών συμβούλων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή