Ν.Δ.: «Ζυμώσεις» υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο

Μόνο αν κάποιος λάβει πάνω από 50% δεν θα πάμε σε επαναληπτικές, ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 07:57
UPD:07:57
Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Με τον Αδωνι Γεωργιάδη μας ενώνουν πολύ περισσότερα από ό,τι μας χωρίζουν» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Το βλέμμα τους στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου στρέφουν, προϊόντος του χρόνου, οι υποψήφιοι της Ν.Δ., με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ξεκαθαρίζουν ότι η επαναληπτική διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά σύμφωνα με το καταστατικό.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισαν την εγγύτητα των θέσεών τους προοιωνίζοντας ουσιαστικά για τις επιλογές τους στον β’ γύρο. Με τις εσωκομματικές εκλογές να απέχουν μόλις 10 ημέρες από σήμερα, οι τέσσερις υποψήφιοι αρχίζουν να προετοιμάζονται για τον επαναληπτικό γύρο, δείχνοντας μάλιστα τις προθέσεις τους.

Ενδεικτικό αυτής της εικόνας είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν τον πρωτεύσαντα της 22ας Νοεμβρίου να αναδεικνύεται αρχηγός, ακόμη κι αν υπολείπεται του απαιτούμενου 50%. «Μόνο αν κάποιος λάβει πάνω από 50% στον πρώτο γύρο δεν θα πάμε σε δεύτερο γύρο» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του. Ο ίδιος έδωσε το στίγμα του για τις συμμαχίες που αναμένεται να δημιουργηθούν στον β’ γύρο, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητές του με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

«Με τον Αδωνι Γεωργιάδη μας ενώνουν πολύ περισσότερα από ό,τι μας χωρίζουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Την εγγύτητα των δύο υποψηφιοτήτων επισήμανε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα για τις επαναληπτικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέφυγε να αναφερθεί στα εσωκομματικά και συνέχισε την περιοδεία του στη Χίο. Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα και να συναντηθεί με φίλους και στελέχη της Ν.Δ. στην Πλατεία Μαρκοπούλου (στις 19:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο) και στις 22:15 στην Καστέλλα (Blue Bay, Πλαζ Βοτσαλάκια).

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όρισε υπεύθυνο Τύπου στο πολιτικό γραφείο του για πρώτη φορά από τότε που εγκατέλειψε την πρωθυπουργία το 2009, προκαλώντας νέες συζητήσεις σχετικά με τις προθέσεις του. Υπεύθυνος Τύπου ορίστηκε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Βασίλης Παπαδημητρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή