ΣΥΝ για Σαλαγκούδη: Τότε έτσι, σήμερα αλλιώς

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 18:54
A- A A+

«Εγκαιρα ο ΣΥΝ είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η "περίεργη" σύμβαση πώλησης των μεταλλείων Κασσάνδρας, παραμονές των τελευταίων εκλογών. Μνημείο "πολιτικής ευπρέπειας" και "πολιτικής σταθερότητας" παραμένουν οι διάλογοι μεταξύ πρώην και νυν κυβερνώντων κατά τη συνεδρίαση της Βουλής στις 8-1-04.

"Σοβαρό επενδυτικό σχήμα" παρουσίαζε την αγοράστρια εταιρεία ο κ. Πάχτας, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ. "Δράκουλα των Καρπαθίων" ονόμαζε τον Ρουμάνο μεγαλομέτοχο Φρανκ Τίμιτς ο κ. Αλογοσκούφης. "Έμπορο κοκαϊνης - ηρωίνης και πλυντήριο μαύρου χρήματος" τον ανεβοκατέβαζε ο κ. Σαλαγκούδης.

Τότε έτσι. Σήμερα αλλιώς. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Βόρειας Χαλκιδικής. Και ο χορός των χρηματιστηριακών παιχνιδιών καλά κρατεί», σχολιάζει ο ΣΥΝ για το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Σαλαγκούδη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι», σύμφωνα με το οποίο ο υφυπουργός Ανάπτυξης παρέδωσε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας σε Ρουμάνο επιχειρηματία, τον οποίο, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, είχε καταγγείλει ως έμπορο ναρκωτικών.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης προσέφεραν κάλυψη στον υφυπουργό, χαρακτηρίζοντας επαρκείς τις εξηγήσεις του.

Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός επισημαίνει πως η παραχώρηση των Μεταλλείων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και η απόφαση να προωθήσει τη σύμβαση, υπαγορεύθηκε από την κυβερνητική γραμμή υπέρ των νέων επενδύσεων στην χώρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/13/1107336.htm .

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται και συναλλάσσεται με εκείνους που απαξίωνε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή