Κομματικό debate στη συνδιάσκεψη της Ν.Δ.

Ενώπιοι ενωπίοις στα όργανα του κόμματος οι υποψήφιοι, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 07:28
UPD:09:26
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχ. Χαντζηκωνσταντίνου 
 [email protected]

Ενώπιοι ενωπίοις στα όργανα του κόμματος θα βρεθούν τελικά οι τέσσερις υποψήφιοι της Ν.Δ., καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποδέχθηκε την πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη διεξαγωγή κεντρικής συνδιάσκεψης, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που είχε δεχθεί έντονες πιέσεις από τους άλλους υποψηφίους για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate, είπε τελικά χθες το «ναι» στην πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα για ένα κομματικό debate στα όργανα του κόμματος, ήτοι μια εθνική συνδιάσκεψη. Τόνισε, μάλιστα, ότι την πατρότητα της πρότασης την έχει ο ίδιος.

Νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας είχε αποστείλει επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και προς τους τρεις εσωκομματικούς αντιπάλους του, ζητώντας τη διεξαγωγή τουλάχιστον μιας συνδιάσκεψης του κόμματος την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Με την πρόταση για τη διεξαγωγή κεντρικής συνδιάσκεψης συμφωνούν και οι έτεροι υποψήφιοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι άλλωστε είχαν ασκήσει και έντονες πιέσεις για τη διεξαγωγή διαλόγου είτε υπό την αιγίδα της ΕΡΤ είτε στα όργανα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα χθες ότι έχει ζητήσει επανειλημμένως μια συζήτηση όχι μόνο τηλεοπτική, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

MAGNESIANEWS

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, εν τω μεταξύ, από τον Βόλο όπου βρέθηκε για τις ανάγκες της περιοδείας του ότι το δίλημμα της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης είναι αν θα προχωρήσει η Ν.Δ. σε μια δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ή θα παραμείνει σε στασιμότητα «η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση».

Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση και προβολή των θέσεων κάθε υποψηφίου, ώστε να τις γνωρίζουν τα μέλη του κόμματος που θα ψηφίσουν για νέο αρχηγό στις 22 Νοεμβρίου. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη συνοχή του κόμματος».

Εν τω μεταξύ, όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν χθες την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τις δηλώσεις του περί της γενοκτονίας των Ποντίων, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Καταλόγισαν, μάλιστα, στον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται και δεν τολμά να πάρει ξεκάθαρη θέση» της αποπομπής του υπουργού Παιδείας ή της αποδοχής των θέσεών του».

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ρώτησαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά αν θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον κ. Φίλη προκειμένου να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή