Ν.Δ.: Κορυφώνονται οι εκστρατείες

Στην περιφέρεια οι υποψήφιοι αρχηγοί
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 08:16
UPD:08:16
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Με επισκέψεις κι ομιλίες στην περιφέρεια εντείνουν την εκστρατεία τους οι υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ., εν όψει της εκλογικής διαδικασίας τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στα Ιωάννινα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως είναι μύθος ότι η Αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων Τσίπρα και σημείωσε ότι «το κράτος και η πολιτική πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους, και με τη Ν.Δ. οι αδύναμοι είχαν τον γιατρό, το φάρμακο, δεν πλήρωναν 23% στην παιδεία».

Επανέλαβε ότι τον Αύγουστο του 2015 η Ν.Δ. ψήφισε τη συμφωνία και τους στόχους, όχι τα κυβερνητικά μέτρα ύφεσης «που φέρουν την υπογραφή του Τσίπρα και του Καμμένου, και όχι της Ν.Δ.» και επισήμανε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ. «δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα μέτρο φορολογικό, γιατί έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για μία εσωκομματική νεοδημοκρατική διαδικασία «και δεν είναι δυνατόν τα εν οίκω να βγουν στην τηλεόραση».

Από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη υλοποίησης μιας πολιτικής δημιουργικής ανανέωσης που θα καταστήσει ξανά τη Ν.Δ. «από συρρικνωμένο κόμμα, σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, για να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε υπεύθυνα με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα στη Βουλή, να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την προσφορά του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Κρήτη και τα Χανιά και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα έχει τη στήριξη των πολιτών της Κρήτης και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ.

Από την Τρίπολη, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό -«Δεν θα δείξουμε κανένα έλεος και καμιά συμπόνια στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ανάξιος εμπιστοσύνης»- και μέμφθηκε τους πολίτες για την ψήφο τους, «ο λαός έχει ευθύνη και πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι πολιτικοί ότι δεν πρέπει να τον χαϊδεύουμε».

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στις Σέρρες τέσσερις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές: Δίκαιο πολιτικό σύστημα. Αμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και των προνομίων των βουλευτών - Αμεση εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τον λαό - Σταθερότητα της διακυβέρνησης και βελτίωση του παραγόμενου κυβερνητικού έργου, με ένα σταθερό εκλογικό σύστημα με κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών - Παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, με την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.α

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή