Επίσκεψη Παπανδρέου στη βιομηχανική ζώνη Κομοτηνής

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 15:34
A- A A+

Εργάτες του εργοστασίου «Ελίνα» που έχασαν τη δουλειά τους μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, υποδέχθηκαν σήμερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στη βιομηχανική ζώνη Κομοτηνής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για την ανάπτυξη απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα από την πολιτεία, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι καμία επιχείρηση δεν έχει υπαχθεί στο νόμο για τη ρύθμιση των πανωτοκίων, όπως επίσης καμιά επιχείρηση δεν έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο ίδιος ο αναπτυξιακός νόμος δεν βοηθά τη Θράκη πράγμα που, όπως είπε, σημαίνει ότι είτε έγινε πρόχειρη δουλειά, είτε δουλειά που δεν είχε στόχο για την περιοχή. «Αυτό είναι εγκληματικό για μια περιοχή όπου έχουμε επενδύσει για πολλά χρόνια και η οποία έχει δυνατότητες», υπογράμμισε.

Προηγουμένως ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και τη βιομηχανία πλαστικών Helesi.

Για τα προβλήματα της βιομηχανικής ζώνης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ροδόπης, επισημαίνοντας ότι από τα 96 εργοστάσια που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα στη ζώνη, αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο τα 40, τα 20 υπολειτουργούν και τα 36 έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα την απώλεια 1.580 θέσεων εργασίας και την εκτόξευση της ανεργίας από το 7% το 2004 στο 18% σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή