Απάντηση Σαλαγκούδη στο ΠΑΣΟΚ για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

«Η Νέα Διακυβέρνηση αποδεικνύει ότι ξέρει και από τις λερωμένες θάλασσες που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ να βγάλει χρήσιμο λευκό αλάτι»
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 15:56
A- A A+

«Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από τιμητές αλλά από θαρραλέους διαχειριστές», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, απαντώντας στις επικρίσεις της υπεύθυνης του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, ¶ννας Διαμαντοπούλου, και του εκπροσώπου του Κινήματος, Νίκου Αθανασάκη, σχετικά με την παραχώρηση των Μεταλλείων Κασσάνδρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/14/1107678.htm .

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει:

«Είναι χωρίς ελπίδα η προσπάθεια που γίνεται να μεταβιβαστεί το τεράστιο χρέος συγνώμης που φέρει το ΠΑΣΟΚ ενώπιον του Ελληνικού Λαού, στη Νέα Διακυβέρνηση για να θολώσουν τα νερά. Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να λογοδοτήσουμε εμείς για συνεργασία, εμπιστοσύνη και συναλλαγή με όσους ελάμβαναν παραχωρήσεις με συμβάσεις και νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να απολογηθώ για την προσπάθειά μου να ξεκαθαρίσω - όπως όφειλα ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης - το ομιχλώδες τότε τοπίο της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας.

Επειδή όμως τίθεται σαφώς το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση και εγώ ως υφυπουργός Ανάπτυξης έπρεπε, μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο που ασκήσαμε για τη μετοχική σύνθεση, τις διορθώσεις στην τεχνική μελέτη που επιβάλλαμε στην κοινοπραξία, τις αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις και την πρόσθετη υποχρέωση που θέσαμε για παροχές ύψους 20 εκατ. ευρώ προς την τοπική κοινωνία, να επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της επένδυσης των 100 εκατ. ευρώ (65 εκατ. ευρώ ξένα κεφάλαια), που δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας, εγώ απαντώ ξεκάθαρα "ναι" και επιστρέφω το ερώτημα στο ΠΑΣΟΚ και την κ. Διαμαντοπούλου, θυμίζοντας ότι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από τιμητές αλλά από θαρραλέους διαχειριστές.

Στον κύριο Αθανασάκη θα έλεγα ότι η Νέα Διακυβέρνηση αποδεικνύει ότι ξέρει και από τις λερωμένες θάλασσες που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ να βγάλει χρήσιμο λευκό αλάτι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή