Εως και 10 χρόνια θα διαρκέσει η ανοικοδόμηση στο Πακιστάν

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 16:54
UPD:17:02
A- A A+

Δισεκατομμύρια δολάρια θα στοιχίσει η ανοικοδόμηση του Πακιστάν, μετά τον σεισμό της 8ης Οκτωβρίου και θα χρειαστεί ως δέκα χρόνια, δήλωσε σήμερα ο συντονιστής του ΟΗΕ για θέματα έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας Γιαν Εγκελαντ.

Η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση 225 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδέσμευσε νέα ανθρωπιστική βοήθεια 10 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ της 9ης Οκτωβρίου.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα 3,25 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν μέσω των Ηνωμένων Εθνών και τα υπόλοιπα μέσω των γερμανικών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Εξάλλου,το γερμανικό υπουργείο Συνεργασίας θα θέσει στη διάθεση των πακιστανικών αρχών το ποσό των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση σε μακροπρόθεσμη βάση σχολείων, νοσοκομείων και άλλων κτιρίων κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, που στοίχισε την ζωή περίπου 25.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 63.000, σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους απολογισμούς. Οι άστεγοι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή