Βόλεϊ: Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 21:46
UPD:21:47
INTIME SPORTS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την Πέμπτη είχε παιχνίδι στην Εσθονία για το CEV Cup, χθες η αποστολή πέρασε τη... μισή ημέρα ταξιδεύοντας για να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά σήμερα ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε «φρέσκος» στη Μίκρα, νίκησε εύκολα με 3-0 τον Ηρακλή και σημείωσε τη δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες στη φετινή Α1, χωρίς απώλεια σετ έως τώρα.

Με κορυφαίο τον Λετονό διαγώνιό τους Έρμανς Έγκλεσκαλνς, που σκόραρε 22 πόντους έχοντας 5 μπλοκ, τον Κοκκινάκη να ξεκινά βασικός αντί του Όγκουρτσακ και τον Στιβαχτή στην πάσα αντί του Φιλίποφ, οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεπαν στον «Γηραιό» να ακολουθεί στους πρώτους 10-11 πόντους κάθε σετ, αλλά οσάκις επιτάχυναν οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Από την πλευρά της η νεανική και μαχητική ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά είχε να αντιμετωπίσει ανώτερο αντίπαλο κι ως εκ τούτου υπετάγη φυσιολογικά, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις αλλά ευελπιστώντας για καλύτερες ημέρες απέναντι σε ομάδες ανάλογου βεληνεκούς.

Το δυνατό ξεκίνημα της Λαμίας στο «Χαλκιοπούλειο» δεν είχε διάρκεια και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με πρώτο σκόρερ τον Σούλιαγιτς, νίκησε με 3-1 τους Φθιώτες σημείωνοντας τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθημα της Volley League. Η ομάδα του Έβρου έπαψε την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών που είχε στη Λαμία και πήρε το δεύτερο τρίποντο μετά το 3-0 επί του Ηρακλή στην πρεμιέρα, αντίθετα με τους γηπεδούχους που έχασαν για δεύτερη φορά.

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρουμελιώτη, που όχι μόνο ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από τη θλάση στη γάμπα αλλά ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, η Παναχαϊκή νίκησε με 3-2 την Ορεστιάδα στον Έβρο, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο.

Η Παναχαϊκή ήταν πολύ καλή σε σερβίς και μπλοκ και με αντεπίθεση στο 4ο και 5ο σετ έφτασε στην κατάκτηση δύο πολύτιμων βαθμών, με το τάι μπρέικ να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στο γήπεδο της ακριτικής ομάδας.

Οι Πελοποννήσιοι προηγήθηκαν με 11-9, η Ορεστιάδα προσπέρασε 12-11 αλλά η Παναχαϊκή επικράτησε με 16-14 κατακτώντας την πρώτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα, εκτός έδρας μάλιστα, ενώ οι «Ακρίτες» γνώρισαν τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες αλλά τουλάχιστον πήραν ένα βαθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις