Ευρωτουρκικά και ΠΓΔΜ στο ΕΣΕΠ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 16:46
A- A A+

Ευρωτουρκικά και Σκοπιανό τίθενται αύριο επί τάπητος στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη. Επιπλέον, την πέμπτη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις στο Κόσοβο, υπό το φως της πρόσφατης έκθεσης του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, πρέσβη Kai Eide. Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του καθεστώστος στο Κόσοβο, δηλαδή αν θα γίνει ανεξάρτητο ή θα παραμείνει τμήμα της Σερβίας-Μαυροβουνίου, θα αρχίσουν σε ένα μήνα.

Το αγκάθι της ονομασίας της ΠΓΔΜ συζήτησε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, σύμφωνα με δήλωσή του.

Για θέματα εξωτερικής πολιτικής συνεδριάζει, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Το περασμένο Σάββατο, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την ευθύνη για το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ στις κυβερνήσεις της ΝΔ του '90 - '93. Τότε, πρόσθεσε, υπήρχε η δυνατότητα να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε, όμως, και τη σημερινή κυβέρνηση ότι κινήθηκε με φόβο και έχασε κάθε ευκαιρία, με αποτέλεσμα να διολισθαίνουμε κάθε φορά και σε χειρότερη λύση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή