Διάψευση δημοσιεύματος απο το ΥΕΘΑ

Αναφορικά με την επίσκεψη του υπουρού στην Ουάσινγκτον
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 17:05
A- A A+

«Ολόκληρο το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης και των συναντήσεων του υπουργού Εθνικής ¶μυνας στις ΗΠΑ, τον περασμένο Απρίλιο διαμορφώθηκε, κατόπιν συνεργασίας της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα», τονίζει σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Press Time», σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τη λεπτή αποστολή της όσο το δυνατόν καλύτερης οργάνωσης της επίσκεψης (του ΥΕΘΑ) ανέλαβε ένα "ίδρυμα" το Hellenic-American Heritage Council (HAHC)». «Όλως τυχαίως», προστίθεται στο δημοσίευμα, «ιδρυτικό μέλος αυτού του οργανισμού είναι ο γνωστός από την υπόθεση Πάχτα, επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στέγκος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Technical Olympic Group. Μαζί του ο Μάρκ Κλαρκ, της εταιρείας Raytheon, που έχει εμπλοκή σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, ο Ντόναλντ Νις, της πασίγνωστης Lockheed Martin, από την οποία πρόσφατα αγοράσαμε τα 40 F-16, ο ¶ντριους Μανάτος, γνωστός για τις σχέσεις του με το δημοκρατικό κόμμα,ο Τομ Λέρις της General Dynamics και ο Ρόναλντ Σίνγκερ της General Electric».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «αυτό το ίδρυμα οργάνωσε, ουσιαστικά, όλη την επίσκεψη του Σπηλιωτόπουλου με πρώτο ραντεβού, μόλις πάτησε το πόδι του στην Ουάσιγκτον, αυτό με τους ανθρώπους της Lockheed Martin. Από το ίδρυμα της HAHC του κ. Στέγκου βέβαια δεν έχει περάσει μόνο ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Στην ιστοσελίδα του διαβάζουμε ότι στα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έχουν ασχοληθεί με τους Γιάννο Παπαντωνίου και ¶κη Τσοχατζόπουλο, το Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Απόστολο Κακλαμάνη και πολλούς άλλους», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ψευδές ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης καταρτίσθηκε από το Hellenic-American Heritage Council (HAHC)

Είναι ψευδές ότι υπήρξε παρέμβαση οιουδήποτε εξωυπηρεσιακού παράγοντα για συγκεκριμένη ή συγκεκριμένες συναντήσεις».

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου παρατηρεί περαιτέρω ότι «κατά πάγια τακτική στο Hellenic-American Heritage Council μιλούν οι υπουργοί Εθνικής ¶μυνας καθώς και άλλα μέλη των ελληνικών κυβερνήσεων που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, λόγω της συμβολής του στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών». «Ως εκ τούτου οποιαδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης με πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος είναι τουλάχιστον ατυχής», καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΥΕΘΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή