Euroleague: Τραγικός ο Παναθηναϊκός έχασε κι από τη Ζιέλονα Γκόρα με 68-71 στην Πολωνία

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 22:10
UPD:22:12
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «αναστήσει» και τη Ζιέλονα Γκόρα, από την οποία ηττήθηκε στην Πολωνία με 68-71, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων της Euroleague.

Εξακολουθεί να μην... βλέπεται στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρέτεινε τις κακές τις εμφανίσεις μακριά από το ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 3η του ήττα σε 4 ματς που έχει δώσει έως τώρα και από πολύ νωρίς να είναι αναγκασμένος να «κυνηγάει» τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ, όχι, πλέον, για τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις, αλλά εάν συνεχίσει έτσι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμη και με την υπόθεση πρόκριση στην φάση των «16»!

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα οι «πράσινοι» κυνηγούσαν στο σκορ τους γηπεδούχους. Οι Πολωνοί έκαναν ένα... μαγικό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ξέφυγαν ακόμη και με 12 πόντους, άντεξαν στην πίεση των «πρασίνων» στην 4η περίοδο και πήραν τη μεγάλη νίκη, πρώτη στη διοργάνωση. 

Ο Τζέιμς Φελντέιν με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», 11 πέτυχε ο Πάβλοβιτς και 10 ο Κούζμιτς. Η ελληνική ομάδα είχε τραγικά ποσοστά στις ελεύθερες βολές, τελειώνοντας τον αγώνα με 13/25!

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο 20λεπτο ήταν απογοητευτική. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν συνέχεια αυτής στη Βαρκελόνη πριν από μία εβδομάδα, με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να παίζουν άμυνα... με τα μάτια και να δέχονται σε 20 λεπτά 40 πόντους από τους γηπεδούχους.

Αμυντικά το ματς του Παναθηναϊκού ήταν τραγικό, με χαμένα ριμπάουντ από τους ψηλούς, προσωπικές μάχες χάθηκαν, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ζιέλονα Γκόρα να βρουν διαδρόμους για εύκολα καλάθια, ενώ παράλληλα είχαν και πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (12/18), ενώ πέτυχαν και 5 τρίποντα.

Με 9 πόντους στο διάστημα αυτό ο Παύλοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», αλλά παράλληλα υπέπεσε σε 2 φάουλ, ενώ είχε και πολλές άσχημες προσπάθειες. Γιάνκοβιτς, Καλάθης και Ραντούλιτσα πέτυχαν από 6, ωστόσο, τα στατιστικά τους δεν ήταν καλά.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερη άμυνα και παρα το γεγονός ότι έκλεισε την 3η περίοδο στο -9, κατάφερε στην τελευταία να ισοφαρίσει με το «τρίποντο» του Φελντέιν (63-63). Στα τελευταία λεπτά, όμως, τα προσωπικά λάθη, αλλά και η αστοχία στα δύο τελευταία τρίποντα από τους Διαμαντίδη και Πάβλοβιτς, δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να πανηγυρίσουν.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις