Παράταση στο «σήριαλ» Κεντέρη - Θάνου

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τη συνέχιση της διαδικασίας
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 17:38
A- A A+

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους οι τρεις δικαστές δεν ήταν αρκετός για την εξέταση της υπόθεσης των ελλήνων σπρίντερ, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου.

«Η διαδικασία διεκόπη και σύντομα θα ανακοινωθούν από το CAS οι ημερομηνίες για την συνέχιση και ολοκλήρωσή της», αναφέρει η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστηρίου καθώς το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 14-15 Οκτωβρίου αποδείχθηκε πως δεν επαρκούσε.

Οπως ήδη είναι γνωστό, το Σάββατο, τελευταία ημέρα της διαδικασίας, δεν πρόλαβε να καταθέσει η Κατερίνα Θάνου, ενώ απομένουν και οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε αθωώσει τους δύο αθλητές, αφού έκρινε ότι δεν ενημερώθηκαν για την κλήση σε έλεγχο από τον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, ο οποίος ανέλαβε απόλυτα την ευθύνη και τιμωρήθηκε ποινή αποκλεισμού 4 ετών από την ίδια επιτροπή. Η IAAF ανακοίνωσε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση και προσέφυγε, όπως είχε δικαίωμα, στο CAS.

Η απόφαση του τελευταίου θα είναι και οριστική για την υπόθεση, αφού δεν τίθεται θέμα νέας έφεσης για κανένα από τα δύο μέρη.

Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι ο καναδός Ιβς Φορτιέ, ενώ τα άλλα δύο μέλη είναι ο βρετανός Πίτερ Λίβερ (τον επέλεξε η IAAF) με τον αμερικανό Κρίστοφερ Κάμπελ (επελέγη από τους δύο αθλητές).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις