Ανέμελο μουσικό ταξίδι στη δεκαετία του ΄80

«80’s the musical», στο θέατρο «Πειραιώς 131»
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 09:05
UPD:23/11/2015 02:47
Γιώργος Καβαλλιε
A- A A+

Η ατμόσφαιρα, η διάθεση, τα ήθη και τα έθιμα μιας ολόκληρης εποχής, όπου η διασκέδαση, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, αλλά και η ανεμελιά σηματοδότησαν τη μεταγενέστερη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, ζωντανεύουν στη θεατρική σκηνή, διανθισμένα με μουσική, βασισμένη σε ξένες και ελληνικές επιτυχίες της αγαπημένης δεκαετίας του ΄80.

Τιμώντας αυτήν τη δεκαετία που οι παλαιότεροι έζησαν και αγάπησαν και οι νεότεροι διψούν να γνωρίσουν, η μουσική κωμωδία «80’s the musical», σε πρωτότυπο κείμενο των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου και σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Βάλαρη, παρουσιάζεται από τα Αθηναϊκά Θέατρα, στο θέατρο «Πειραιώς 131».

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕ
Ερωτικές περιπέτειες μετά μουσικής

Μέσα από μια μεγάλη παραγωγή με 18 καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των Aλχημιστών, η ρομαντική ιστορία και τα εμπόδια ενός νεαρού ζευγαριού και της παρέας του μας πηγαίνουν πίσω στον χρόνο. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι μια όμορφη κοπέλα, που σπουδάζει στο Παιδαγωγικό της Αθήνας, με κρυφό όνειρο να γίνει τραγουδίστρια. Είναι ερωτευμένη με τον «lover boy», τον περίφημο ραδιοφωνικό πειρατή των ερτζιανών που, μαζί με τους κολλητούς του, έχουν τον πιο δημοφιλή πειρατικό ραδιοσταθμό της πόλης, τον Radio Teenagers.

Εμπόδιο σε αυτήν τη σχέση αποτελεί ο μεγάλος της αδελφός, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του προστάτη της, από τότε που πέθανε ο - ροκάς και μέλος μιας μπάντας - πατέρας τους, και θέλει να την αποκαταστήσει με προξενιό και όχι με έναν άφραγκο γκαραζιέρη καμικάζι. Η κολλητή φίλη της κοπέλας τον ερωτεύεται και η τρίτη κολλητή της παρέας, που μεταμορφώνεται από ασχημόπαπο σε «κύκνο», τα φτιάχνει με το «είδωλό» της.

Κάτω από τη μεθόδευση και τον καταλυτικό ρόλο μιας μεγάλης τραγουδίστριας και ντίβας της εποχής, όλοι οι ήρωες ζουν τις δικές τους ερωτικές περιπέτειες. Μετά από πολλές κωμικές ανατροπές και δραματικά εμπόδια, αλλά, κυρίως, μέσα από πολλή ζωντανή μουσική και χορό με φόντο τις ντίσκο του ’80 και τον Dj Jendai, λυτρώνονται, τελικά, με ένα θεαματικό grande finale party!

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Γιώργος Βάλαρης - Στέλιος Παπαδόπουλος, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης, μουσική ενορχήστρωση: Αλχημιστές, χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη, σκηνικά: Blonde, κοστούμια: Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, φωτογράφος: Γιώργος Καβαλλιεράκης, βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κουλακιώτης. Ερμηνεύουν: Ελένη Φουρέιρα, Ιωάννα Πηλιχού, Ήβη Αδάμου, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Αιμίλιος Ράφτης, Χάρης Χιώτης και ο Σταμάτης Γαρδέλης. Συμμετέχει η Καίτη Γαρμπή. Οι Αλχημιστές είναι οι: Βασίλης Παγώνης (κιθάρα - φωνή), Βάιος Χριστοδούλου (πλήκτρα), Βασίλης Δημούδης (φωνητικά - ηλ. μπουζούκι), Κώστας Λαθουράς (τύμπανα), Θάνος Ζούρας (μπάσο). Παίζουν: Άκης Σιδέρης, Βασίλης Μεσσηνιάτης, Φένια Ζαχαρίου, Μαρία Δελετζέ, Γιώργος Καΐκου.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕ
Πληροφορίες
Θέατρο «Πειραιώς 131»: Πειραιώς 131 - Γκάζι, τηλ.: 210 3450922. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή: 20:00, Σάββατο: 17:00 και 20:00. Διάρκεια παράστασης: 130 λεπτά (με διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: από 10 ευρώ. Κρατήσεις - αγορά εισιτηρίων: τηλεφωνικά: 211 1000365, ηλεκτρονικά: ticket365.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς