Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα για το προσφυγικό

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 07:53
UPD:09:39
SOOC/Nick Paleologos

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, καθώς και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών. Επίσης, θα συμμετάσχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Mιλώντας στον Alpha 989, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας απέρριψε το ενδεχόμενο κοινής ακτοφυλακής Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, θέμα που επανέφερε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι κοινές περιπολίες δεν έχουν κάτι να προσφέρουν, αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας», είπε ο Γιάννης Μουζάλας.

Σημείωσε ακόμη ότι «η Ευρώπη βοηθάει πολύ λιγότερο από αυτό που χρειάζεται» και ότι «αργεί πολύ», ενώ τάχθηκε «υπέρ των ανοιχτών συνόρων με έλεγχο».

Ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως στρατόπεδο συγκέντρωσης», ενώ επανέλαβε ότι «η ταυτοποίηση κι η διαδικασία μετεγκατάστασης πρέπει να γίνεται στις ακτές της Τουρκίας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή