Βουλή: Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την Δραπετσώνα

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 14:52
UPD:14:56
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της αλλαγής χρήσης της έκτασης, «χάνεται η τελευταία ευκαιρία για μία μεγάλη ανάπλαση» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αποτέλεσε το άρθρο 28 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αφορά στο παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της αλλαγής χρήσης της έκτασης, «χάνεται η τελευταία ευκαιρία για μία μεγάλη ανάπλαση».

«Υπήρχε η δυνατότητα για σημαντική αστική ανάπτυξη με εμπορικές χρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είχε προταθεί ακόμα και η δημιουργία πίστας "Formula 1", σχέδιο που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές». Αντ’ αυτού, συνέχισε, «αποφασίσατε να κάνετε ένα χώρο πρασίνου χωρίς να έχετε τα χρήματα για να το κάνετε».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος, αντέτεινε ότι «όταν ο ιδιωτικός χώρος λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό, καταναλώνονται οι φυσικοί πόροι και αναιρούνται οι όροι που είναι αναγκαίοι για να μπορέσει να λειτουργήσει».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των ανθρώπινων και φυσικών πόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή