Ενεργοποίηση όλων των δήμων της Ευρώπης για το προσφυγικό ζητεί ο Γ. Πατούλης

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 13:29
UPD:13:31
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την ενεργοποίηση όλων των δήμων της Ευρώπης, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας χθες βράδυ στην εναρκτήρια συνάντηση της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε., ενώ οι ελληνικοί δήμοι έχουν κληθεί τον τελευταίο χρόνο να αντιμετωπίσουν χωρίς χρήματα, χωρίς προσωπικό και χωρίς μέσα, την άφιξη πάνω από 500.000 προσφύγων.

Σημείωσε ακόμη ότι άλλα τρία – τέσσερα εκατομμύρια προσφύγων βρίσκονται σε γειτονικές της Συρίας και κάποια στιγμή θα αναζητήσουν κι αυτοί καταφύγιο στην Ευρώπη. «Αν συμβεί αυτό, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πως όλα όσα έχουμε αντιμετωπίσει ως σήμερα δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε», προειδοποίησε, καλώντας τους δήμους «να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να υπάρξει δίκαιη κατανομή του προσφυγικού κύματος σε όλη την Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή