Το προσφυγικό στη συνάντηση Στ. Θεοδωράκη – Σουλτς

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 00:30
UPD:00:42
SOOC/Theodore Manolopoulos

Ο κ. Θεοδωράκης παρέδωσε στον Μάρτιν Σουλτς την πρόταση δέκα σημείων του κόμματος ώστε να υπάρξει διέξοδος στο προσφυγικό ζήτημα.

A- A A+

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Θεοδωράκης παρέδωσε στον Μάρτιν Σουλτς την πρόταση δέκα σημείων του κόμματος ώστε να υπάρξει διέξοδος στο προσφυγικό ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο «κωδικός» για το προσφυγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία. «Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει μια λύση με την Τουρκία ώστε οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές να σταματούν στα τουρκικά εδάφη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης.

«Σημασία έχει οι λαοί της Ευρώπης να αντιληφθούν ότι το προσφυγικό δεν είναι άλλο ένα πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας, δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι συζητήθηκε ο ρόλος της Τουρκίας και η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωσε δε πως ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε κάποια συγκεκριμένα βήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται μια ευρωπαϊκή συζήτηση με όλους τους θεσμούς στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την νηφαλιότητα με την οποία δουλεύει το Ποτάμι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή