Ουκρανία - Απαγόρευση εισαγωγής πτηνοτροφικών προϊόντων από την Ελλάδα

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 15:21
A- A A+

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την εισαγωγή πουλερικών και πτηνοτροφικών προϊόντων από την Ελλάδα, μετά το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε στη Χίο, αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ιντερφάξ-Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα το Κίεβο είχε επιβάλει απαγόρευση εισαγωγής πουλερικών και πτηνοτροφικών προϊόντων από την Τουρκία και τη Ρουμανία για τον ίδιο λόγο, προσθέτει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα στη Σόφια, το βουλγαρικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναβεβαιώσει την απαγόρευση εισαγωγής ζώντων πτηνών, πουλερικών και πτηνοτροφικών προϊόντων από την Ελλάδα μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.

«Υπάρχει ήδη απαγόρευση εισαγωγής πουλερικών από την Ελλάδα, λόγω των κρουσμάτων της νόσου Νιουκάσλ (ψευδοπανώλη των πτηνών) στις αρχές του χρόνου, αλλά έχω προετοιμάσει ούτως ή άλλως έγγραφα για μία επιβεβαίωση», δήλωσε ο επικεφαλής των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Βουλγαρίας Ζέκο Μπαΐτσεφ.

Εν τω μεταξύ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη οι κτηνιατρικές υπηρεσίες απαγόρευσαν σήμερα το κυνήγι αποδημητικών πτηνών, μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση εισαγωγής πουλερικών από την Τουρκία και τη Ρουμανία που επέβαλε το Σαράγεβο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή