Τη στήριξη της Κομισιόν ζήτησε από τον Μοσκοβισί η Φ. Γεννηματά

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 21:23
UPD:21:25
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία από τη συνάντηση.

A- A A+

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, είχε σήμερα το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε τη στήριξη της Κομισιόν προς την Ελλάδα.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με την επικεφαλής του κόμματος να αξιώνει την αλληλεγγύη της Κομισιόν προς την Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η οριστική έξοδος από την κρίση και η παραμονή στην Ευρωζώνη.

Η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την εν λόγω προσπάθεια, ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα πρέπει να επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα, δεδομένων και των περιορισμένων αντοχών της ελληνικής κοινωνίας.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε παράλληλα, την ενεργή συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Παρουσίασε μάλιστα, στον κ. Μοσκοβισί τις βασικές κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας.

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κρίσης να υπάρξουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και ζήτησε να αποδεχθούν την συνέχιση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα. Επίσης τόνισε ότι πρέπει το ταχύτερο να δοθεί λύση για τα «κόκκινα δάνεια», ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή