Μοσκοβισί: Τα ανοιχτά θέματα πρέπει να κλείσουν μέχρι τη Δευτέρα

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 20:14
UPD:20:18
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ. Μοσκοβισί μίλησε εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Για όλα τα εκκρεμή μέτρα - προαπαιτούμενα συζήτησαν στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Στο θέμα των κόκκινων δανείων, το οποίο έθεσε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, ενώ για το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν τη δήλωση του κ. Μοσκοβισί ότι «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα διακυβεύματα και τα ακανθώδη ζητήματα» και ότι «συζητήσαμε με τον κ. πρωθυπουργό σε ποια άλλα σημεία μπορούν να γίνουν βελτιώσεις».  

Ωστόσο, όπως λένε, στη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο ο κ. Μοσκοβισί άκουσε λεπτομερώς τις ελληνικές θέσεις και προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, έτσι όπως αυτές επιβεβαιώθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη - μίνι  υπουργικό  στη Βουλή.

Το εύρος των θεμάτων που συζητήθηκαν επιβεβαίωσε και ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό για τα πάντα».

Τέλος, στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία των συζητήσεων -ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «ένα καλό momentum»- και αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα επιτρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα την εκταμίευση των πρώτων 2 δισ. Είναι κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε και ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος έκανε λόγο για 3 – 4 ανοιχτά θέματα τα οποία, όπως είπε, πρέπει να κλείσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή