H Activision Blizzard αγοράζει την εταιρεία του Candy Crush Saga για 5,9 δισ. δολάρια

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 18:31
UPD:04/11/2015 22:41
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Η King Digital Entertainment δεν έχει καταφέρει να «ακολουθήσει» την επιτυχία του Candy Crush με άλλους τίτλους (Farm Heroes, Pet Rescue), οπότε και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για κίνηση υψηλού ρίσκου από την Activision Blizzard.

A- A A+

Η Activision Blizzard- ο κολοσσός του χώρου του gaming πίσω από το World of Warcraft, το Starcraft και το Diablo- προχωρά σε μια μεγάλη κίνηση στον χώρο του mobile gaming, καθώς προτίθεται να αγοράσει την King Digital Entertainment, δημιουργό του Candy Crush Saga, αντί 5,9 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών στον χώρο: ενδεικτικά υπενθυμίζεται η αγορά της Mojang (Minecraft) από τη Microsoft πέρυσι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά εταιρείας του χώρου του mobile gaming που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.

Η King Digital Entertainment δεν έχει καταφέρει να «ακολουθήσει» την επιτυχία του Candy Crush με άλλους τίτλους (Farm Heroes, Pet Rescue), οπότε και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για κίνηση υψηλού ρίσκου από την Activision Blizzard – ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της όσον αφορά στη διατήρηση μακρόβιων επιτυχημένων franchises, όπως τα προαναφερθέντα, συν το Call of Duty.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Activision Blizzard θα πληρώσει 18 δολάρια ανά μετοχή- σημειώνεται ότι το 2012 η αξία υπολογιζόταν στα 22,50.

Μεγάλα ονόματα του χώρου του mobile gaming, όπως η Rovio ή η Zynga δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να διατηρήσουν τη λάμψη τους, καθώς μετά από κυκλοφορίες «blockbusters» όπως το Angry Birds δεν έχουν συνεχίσει με αντίστοιχα επιτυχημένους τίτλους.

Από πλευράς της ωστόσο, η Activision Blizzard εκτιμά ότι η King Digital Entertainment θα διευρύνει το κοινό της, καθώς το 60% των παικτών της King είναι γυναίκες – τη στιγμή που τα παιχνίδια της πρώτης έχουν κυρίως ανδρικό κοινό.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016.

Προτεινόμενα για εσάς