Μεξικό: Διάσωση ψαράδων που έμειναν σε ακυβέρνητο σκάφος για ένα μήνα

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 23:38
ODN
A- A A+

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τεσσάρων ψαράδων, οι οποίοι επί ένα μήνα παρέμειναν σε ακυβέρνητο σκάφος στην ανοικτή θάλασσα, προχώρησε το πολεμικό ναυτικό του Μεξικού.

Οι ψαράδες, δύο από το Εκουαδόρ και δύο από την Κολομβία, ξεκίνησαν με μία ξύλινη βάρκα το ταξίδι τους στις 24 Σεπτεμβρίου από το Πουέρτο ντε Εσμεράλδας (Λιμάνι των Σμαραγδιών) του Ισημερινού, στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο ODN.

Σύντομα όμως έχασαν τον προσανατολισμό τους στην ανοικτή θάλασσα, όπως ανέφεραν στις μεξικανικές αρχές, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το σκάφος τους ξέμεινε από καύσιμα, την πρώτη Οκτωβρίου.

Έκτοτε, η βάρκα τους έγινε έρμαιο των ανέμων και τον κυμάτων, που την παρέσυραν προς τα βορρά, με τους ψαράδες να αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τις αρχές για να ζητήσουν βοήθεια.

Μετά από μία περιπλάνηση 30 ημερών, ένα μεξικανικό ελικόπτερο τελικά τους εντόπισε σε νυχτερινή του περιπολία 162 μίλια μακριά από τις ακτές του Πουέρτο Τσιάπας, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα Μεξικού – Γουατεμάλας.

Πλοίο του μεξικανικού πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξε τους ψαράδες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο παρουσιάζοντας συμπτώματα αφυδάτωσης.

Μέχρι στιγμής, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να επιβιώσουν οι ψαράδες, αν και οι πρώτες αναφορές τους εμφανίζουν να συλλέγουν το νερό της βροχής και να τρώνε ψάρια, καλύπτοντας τις βασικές τους  διατροφικές ανάγκες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή