Στην Αθήνα αύριο ο Σουλτς

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 14:57
UPD:18:11
EPA/STEPHANIE LECOCQ

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την Αθήνα θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με αφορμή την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων, από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο. 

Εκτός του κ. Σουλτς στην Αθήνα θα βρίσκονται ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν. Όλοι τους, μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα έχουν συναντηση με τους 30 συνολικά πρόσφυγες οι οποίοι θα αναχωρήσουν αύριο αεροπορικώς για το Λουξεμβούργο. 

Η εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο θα πραγματοποιηθεί στις 06.45 το πρωί της Τετάρτης. Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης και στις 07:30 θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης των Αλέξη Τσίπρα, Μάρτιν Σουλτς, Γιαν Άσελμπορν και Δημήτρη Αβραμόπουλου στον χώρο του αεροδρομίου.

Στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους κ. Σουλτς, Αβραμόπουλο και Άσελμπορν. Θα ακολουθήσει, στις 10:00, διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις 10:30 δηλώσεις τους στα ΜΜΕ. 

Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στον συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στις 12:30 θα υπάρχει επίσκεψη του κ. Σουλτς στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.

Η επίσκεψη του κ. Σουλτς στην Ελλάδα θα διαρκέσει δύο ημέρες. Την Πέμπτη θα μεταβεί μαζί με τον Πρωθυπουργό στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθούν το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων. 

Το ταξίδι του Ευρωπαίου αξιωματούχου συμπίπτει χρονικά με εκείνο του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή