Απόσυρση της διάταξης για τη διαχείριση αποβλήτων ζητεί η ΕΝΠΕ

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 20:28
UPD:20:31
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για αιφνίδια διάταξη μέσα στο πολυνομοσχέδιο που αφορά τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την απόσυρση της διάταξης που περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων ζήτησε, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το μέλος του δ.σ. και περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για αιφνίδια διάταξη μέσα στο πολυνομοσχέδιο που αφορά τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζοντας τη σχετική επιστολή που απεστάλη πρόσφατα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζητείται η παρέμβασή του για την απόσυρση της διάταξης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήγησε πως η ρύθμιση αποτελεί «ωμή πολιτική παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, επιχειρώντας να ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων».

Παράλληλα τόνισε ότι η διάταξη  προσβάλει τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, επιβάλλοντας στα περιφερειακά συμβούλια την υποχρέωση να «υιοθετούν» τον ΠΕΣΔΑ.

Τέλος, έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης των περιφερειακών σχεδιασμών, εκφράζοντας το αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για άμεση απόσυρση της διάταξης έστω και την ύστατη στιγμή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή