Μπάσκετ: Νίκη με πολλά... χτυποκάρδια για Ολυμπιακό στην Πυλαία

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 20:16
UPD:23:15
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για 39:58 λεπτά με τη «φωτιά» στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κάηκε γιατί στο πρόσωπο του Χάκετ βρήκε τον ιδανικό... πυροσβέστη.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, ισοφάρισε σε 87-87 δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ύστερα από χαμένη βολή του Βασιλειάδη και στη συνέχεια παρέδωσε τη «σκυτάλη» στον Σπανούλη, ο οποίος και οδήγησε την πειραϊκή ομάδα στη νίκη με 104-99 στην παράταση.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 8-4, όμως η «έκρηξη» του Στρόμπερι που σκόραρε 10 σερί πόντους έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (14-9), με τους φιλοξενούμενους να συντηρούν τη διαφορά ως τη λήξη της πρώτης περιόδου (22-15), έχασαν όμως τον Χάντερ που αποχώρησε τραυματίας όταν σε προσγείωσή του από άλμα πάτησε σε πόδι αντίπαλου.

Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να παίζουν άμυνα με τα... μάτια και παρότι προηγήθηκαν με 8 πόντους (34-26), Κακαρούδης και Τσόχλας με συνεχή τρίποντο τιμώρησαν τον εφησυχασμό τους και επέτρεψαν στην ομάδα τους να προηγηθεί με 43-42 στο ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος κύλησε με τον ΠΑΟΚ να μαζεύει αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και να τα μετουσιώνει σε καλάθια, την ώρα που ο Λοτζέσκι κρατούσε την ομάδα του στο παιχνίδι, με το ταμπλό να γράφει 67-67 στο 30΄. Στην τελευταία περίοδο ο «Δικέφαλος» ξέφυγε ακόμη και 9 πόντους (78-69) απέναντι σε έναν τραγικό Ολυμπιακό, που με την πιθανότητα της ήττας ορατή ανασυντάχθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και με «χαμηλό» σχήμα έτρεξαν σερί 10-0 προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ στα 1:57 πριν το τέλος, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν μόνο με (συνεχείς) βολές. Στα 17΄΄  ο ΠΑΟΚ περνούσε με 3 πόντους (86-83), με τον Σπανούλη να αποδεικνύεται ψύχραιμος στις βολές και τον Χάκετ να αναδεικνύεται σε «ερυθρόλευκο» από μηχανής θεό με το buzzer beater! 

Στην παράταση οι απογοητευμένοι παίκτες της μακεδονικής ομάδας, που ελλείψει βάθους στον πάγκο είχαν «στερέψει» από επιλογές, βρέθηκαν πίσω με επτά πόντους (93-100) και εκεί «παρέδωσαν» τα όπλα, με τον Σπανούλη να τελειώνει το ματς έχοντας 20 πόντους, τη στιγμή κατά την οποία ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο με μόλις τρεις!

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είναι πια τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Α1, καθώς μετρά πια 4.486 πόντους στην επαγγελματική κατηγορία, αφήνοντας πέμπτο τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος είχε σταματήσει να σκοράρει στους 4.474. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις