Διαφωνία ΚΚΕ με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Συνάντηση Ορέστη Κολοζώφ με τον υπουργό Εξωτερικών
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 14:45
A- A A+

Τη διαφωνία του ΚΚΕ με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει μια βασική διαφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με αυτή την πολιτική της συναίνεσης προς τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή μας να επανέλθουμε στη βασική θέση που είχε η χώρα μας. Να μην αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και ο νοών νοείτω», δήλωσε σχετικά ο κ. Κολοζώφ.

Όπως είπε με τον κ. Μολυβιάτη συζήτησαν για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ήταν μια χρήσιμη ενημέρωση που έπιασε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ανταλλάξαμε σκέψεις, κάναμε ορισμένες προτάσεις σχετικά με το ζήτημα των εξελίξεων των σχέσεών μας με την ΠΓΔΜ», δήλωσε ο κ. Κολοζώφ και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ότι τα όποια μέτρα πάρει η ελληνική κυβέρνηση για να πείσει την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για να αναζητήσει μια κοινά αποδεκτή λύση δεν θα έχουν αποτελέσματα όσο έχουν την στήριξη των ΗΠΑ. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να κάνει ορισμένες κινήσεις και προς την αμερικανική κυβέρνηση. Πρέπει να επανέλθει η εξωτερική πολιτική στη θέση ότι: “Δεν πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια”».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή