Διαψεύδει και ο ΣΙΕΙΕ ότι πρότεινε επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 14:36
UPD:14:37
EPA/JAVIER LIZON

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΙΕΙΕ, αναφέρει ότι «ουδέποτε συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία».

A- A A+

Διαψεύδει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), Χαράλαμπος Κυραϊλίδης ότι πρότεινε στον υπουργό Παιδείας Νίκος Φίλης τη δημιουργία «ανεξάρτητων σχολείων» χρηματοδοτούμενων από τους συλλόγους γονέων. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΙΕΙΕ, αναφέρει ότι «ουδέποτε συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία».

Σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρεται ότι  το υπουργείο Παιδείας μελετά τη δημιουργία «ανεξάρτητων σχολείων» με χρηματοδότηση από τους συλλόγους γονέων, κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Κυραϊλίδη. 

Συγκεκριμένα, κατά το δημοσίευμα, «τα "ανεξάρτητα σχολεία" θα είναι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και προβλέπεται να ιδρύονται από συλλόγους γονέων, πανεπιστήμια και δήμους, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, χωρίς όμως δυσβάστακτα δίδακτρα». 

Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Νίκος Φίλης ούτε σκέπτεται ούτε συζητά «εμπνεύσεις» για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία και πρόσεσε ότι «ποτέ δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων».

Το υπουργείο σημειώνει ότι «εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση και την βελτίωση του δημόσιου σχολείου παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή