Formula 1: Πρώτος ο Ρόσμπεργκ στο Μεξικό

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 23:58
UPD:02/11/2015 01:01
REUTERS/EDGARD GARRIDO
A- A A+

Μια ωραία βραδιά ήταν η αποψινή για τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που πανηγύρισε στο Μεξικό τη δωδέκατη νίκη στην καριέρα του.

Αυτό ήταν το πρώτο Grand Prix που διεξήχθη στη χώρα της Αμερικής μετά από το 1992 και αποδείχθηκε… γούρικο για τον οδηγό της Mercedes, που ξεκίνησε πρώτος και παρέμεινε σε αυτή τη θέση παρά την πίεση του συνάδελφού του στη γερμανική ομάδα, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος όμως ουδόλως δυσαρεστήθηκε από τη δεύτερη θέση αφού από την περασμένη Κυριακή είναι παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του. 

Τρίτη τερμάτισε η Williams του Βαλτέρι Μπότας, ενώ τέταρτες και πέμπτες ήταν οι Red Bull των Ντανίιλ Κβίατ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, αντίστοιχα. Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας  πλασαρίστηκαν οι Φελίπε Μάσα (Williams), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Σέρχιο Πέρες (Force India), Μαξ Φερστάπεν (Renault) και Ρομέν Γκροζάν (Lotus).

Ο Φερνάντο Αλόνσο πρόλαβε να κάνει μόλις ένα γύρο πριν εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στον κινητήρα του, ο Κίμι Ραϊκόνεν επίσης τα παράτησε καθώς είχε «δυνατή» επαφή με τον Μπότας στον 26ο γύρο, αλλά το μέγα «κάζο» το έπαθαν οι Ferrari.

Μετά τον Ραϊκόνεν ούτε ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατόρθωσε να ολοκληρώσει τον αγώνα, επειδή στον 53ο γύρο χτύπησε στις μπαριέρες κι έτσι η Σκουντερία δεν είδε να τερματίζει κανένα από τα μονοθέσιά της, για πρώτη φορά μετά τον αγώνα στην Αυστραλία το 2006! 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις