Τέσσερις νεκροί από ναυάγιο κοντά στο Φαρμακονήσι

Στους 11 οι νεκροί πρόσφυγες στο Γαλάζιο Σάμου
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 18:46
UPD:19:46
EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Σκάφη του Λιμενικού και ομάδα δυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να διασώσουν 15 άτομα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στο Φαρμακονήσι, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ακόμη τέσσερα άτομα διεσώθησαν από το Λιμενικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Δύο από τους πρόσφυγες εντόπισε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ακόμη 11 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους όταν  η πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν, βυθίστηκε ενώ πλησίαζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, έξι μέτρα από την ακτή. Από τους νεκρούς, οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη.

Σκάφη του Λιμενικού και ομάδα δυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να διασώσουν 15 άτομα.

Στο μεταξύ, μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων και μεταναστών από σκάφος, έλαβε χώρα από τις 9.30 σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα βράχια στην πόλη της Ρόδου, όπου πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, μεταφέρθηκαν μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, από το ναυάγιο ανοιχτά της βόρειας Λέσβου στις 28 Οκτωβρίου οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 42, ανάμεσά τους 18 παιδιά και ένα βρέφος.

Στους 3.000 οι πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ την Κυριακή

Σε 3.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης από τις 6 το πρωί την Κυριακής, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ροή είναι συνεχιζόμενη και σε αναμονή βρίσκονται περισσότεροι από 2.500 πρόσφυγες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή