Μπάσκετ: «Χαμόγελα» για Αρκαδικό και Απόλλωνα

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 20:19
UPD:01/11/2015 00:48
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Το ντεμπούτο του Κώστα Μέξα στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών συνοδεύτηκε από σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Καβάλας με 91-72.

A- A A+

Οι πρώτες νίκες στη φετινή Α1 Ανδρών των Αρκαδικού και Απόλλωνα Πάτρας, από τις οποίες εκείνη του συγκροτήματος της Τρίπολης ήταν η πρώτη στην ιστορία του στην ανώτατη κατηγορία, «χρωμάτισαν» την 4η αγωνιστική.

Από εκεί και ύστερα, η ΑΕΚ αύξησε το απόλυτο σερί της σε τέσσερις νίκες περνώντας από τη δύσκολη έδρα της Αμαλιάδας, η Κηφισιά πέρασε από τα Τρίκαλα «ρεφάροντας» την εντός έδρας από το Λαύριο, που ηττήθηκε στην έδρα του από τον Άρη σε ένα «επεισοδιακό» παιχνίδι, καθώς ένα κάρφωμα του Κρουμπάλι έσπασε την μπασκέτα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε αρκετά αργότερα από τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Στην Τρίπολη, τη νίκη στον Αρκαδικό απέναντι στο Ρέθυμνο (75-70) έδωσε ο νεοφερμένος από τον Ολυμπιακό Βασίλης Καββαδάς. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στα πρώτα 38 λεπτά του, με τον Κορόλεφ να δίνει προβάδισμα στους Κρήτες στο 38΄ με 70-68 αλλά να σταματά εκεί, αφού ένα αναπάντητο σερί 7-0 των γηπεδούχων, με έξι πόντους από τον Έλληνα σέντερ, έκρινε το παιχνίδι.

Το ντεμπούτο του Κώστα Μέξα στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών συνοδεύτηκε από σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Καβάλας με 91-72. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση στο πεντάλεπτο 24΄-29΄, όταν με επιμέρους σκορ 18-9 έκαναν το 66-51 στο 29΄, έχοντας κορυφαίο τον Τόνι Μέιερ με 18 πόντους.

INTIME SPORTS/INTIMESPORTS

Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες, σημειώνοντας το δεύτερο της «διπλό» στις ισάριθμες φετινές εκτός έδρας συναντήσεις της.

Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες, σημειώνοντας το δεύτερο της «διπλό» στις ισάριθμες φετινές εκτός έδρας συναντήσεις της. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε 76-73 στα Τρίκαλα της θεσσαλικής ομάδςα κι έφτασε στις τρεις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, έχοντας  πρώτο σκόρερ τον Γκίκα με 15 πόντους, ενώ από τα Τρίκαλα ξεχώρισε ο Σόκο με 21 πόντους.

Ο Άρης νίκησε με 76-68 στο Λαύριο την ομώνυμη ομάδα, επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική κατάστασή του. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο ημίχρονο, όμως η εμπειρία τους και οι «εκρήξεις» του Χάγκινς έγειραν τελικώς την πλάστιγγα υπέρ τους, με τους ΜακΝιλ (18) και Γουότερς (15 πόντοι) να είναι οι κορυφαίοι, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Νίξον με 14 πόντους.

Στην Αμαλιάδα, τέλος, η ΑΕΚ με έναν εκπληκτικό για ακόμη μία φορά Μαυροκεφαλίδη στη σύνθεσή της (28 πόντι με 11/14 δίποντα, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ) νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή την έδρα τον Κόροιβο (76-67) και διατηρήθηκε στην κορυφή της Α1.

Καλός ήταν και ο Χέρστον με 14 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Βασιλόπουλος είχε μια σπουδαία εμφάνιση για τους γηπεδούχους, σκοράροντας 19 πόντους και κατεβάζοντας  7 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις