Θετική η αποτίμηση των αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Αχαρνών

Σύσκεψη των τοπικών φορέων
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 19:35
UPD:19:53
INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Σύσκεψη για την πορεία εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων στο δήμο Αχαρνών και ειδικότερα, στο ρέμα της Εσχατιάς πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου ανακοίνωσε τη δημοπράτηση της μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, συνολικού ύψους 620.000 ευρώ. Από την πλευρά του δήμου, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, δεσμεύτηκες για τη συντήρηση των δρόμων και των γεφυριών που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες καταιγίδες, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Οι αρμόδιοι φορείς στη συνέχεια, πραγματοποίησαν επί τόπια αυτοψία, χαιρετίζοντας την πρόοδο στον καθαρισμό του ρέματος της Εσχατιάς.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής σε έκτακτη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι σοβαρές λύσεις παίρνονται μέσα από την πρόληψη, τον σχεδιασμό, την άμεση αντιμετώπιση και την ευελιξία στη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην έκτακτη συζήτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Πρότεινε τη δημιουργία ενός «ενιαίου κέντρου αποφάσεων, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών για τη συγκρότηση ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής». Το κέντρο, επισήμανε, θα επιλύσει το πρόβλημα της αναζήτησης των αρμοδιοτήτων και της γραφειοκρατίας, θα συμβάλει στον αποτελεσματικό συντονισμό αλλά και στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου πολιτικής προστασίας, ευέλικτου, αποτελεσματικού και επαρκώς στελεχωμένου. 

Η περιφερειάρχης επέμεινε στην ανάγκη ριζικών τομών με έμφαση στο σχεδιασμό, την πρόληψη, τον συντονισμό με την κεντρική εξουσία και τη χρηματοδότηση.

 Αναφερόμενη στη 12μηνη θητεία της νέας Διοίκησης, η κ. Δούρου τόνισε ότι τέθηκαν στέρεες βάσεις, «στο μέτρο και το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών μας δυνατοτήτων, για να προστατέψουμε τις πιο ευάλωτες περιοχές του λεκανοπεδίου». Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου αποφάσεων για την εκπόνηση του σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής, την απεμπλοκή από την σύγχυση των αλληλοεπικαλύψεων και την αντιμετώπιση του φαινομένου της γραφειοκρατίας. 

Ειδικότερα στην παρέμβαση της η κ Δούρου αναφέρθηκε σε σειρά κρίσιμων έργων άμεσης ανάγκης που δρομολογήθηκαν για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους ενώ υπογράμμισε Επίσης πως η Περιφέρεια προώθησε την εκπόνηση αντιπλημμυρικών μελετών και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων και προχωράει με γρήγορο ρυθμό τις δημοπρατήσεις.

 Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός απέδωσε στην κεντρική Διοίκηση την ευθύνη για την ανεπαρκή προστασία των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς όμως να απαλλάσσει των ευθυνών της και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή