Επίθεση Ν.Δ. στην κυβέρνηση με αφορμή το νέο ναυάγιο βόρεια της Λέσβου

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 14:37
UPD:14:45
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS
A- A A+

Ανεξέλεγκτα τραγικές διαστάσεις αποκτά το προφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο βόρειο Αιγαίο, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι σαστισμένη μπροστά στις τραγωδίες και τους πνιγμούς.

Υπό το βάρος της τελευταίας τραγωδίας στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από τους αρμόδιους για το θέμα Τομεάρχες, μετά από σχετική εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κ. Κώστας Τασούλας, καθώς και οι Τομεάρχες κ. Ι. Κεφαλογιάννης (Εθνικής Άμυνας), κ. Γ. Κουμουτσάκος (Εξωτερικών) και ο κ. Δ. Κυριαζίδης (Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. υπενθύμισε «την ιδεοληπτική απραξία των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις διακηρύξεις περί “ανοιχτών συνόρων” και τις κούφιες όσο και επιζήμιες για τη χώρα μας απειλές περί τιμωρητικής εκ μέρους μας(!) αποστολής μεταναστών και τζιχαντιστών στην Κεντρική Ευρώπη».

Εκτιμά δε ότι όταν «οι εξελίξεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να ασχοληθεί τα πράγματα ήταν ήδη εκτός ελέγχου».

PBS NEWSHOUR

«Την αρχική ιδεοληψία διαδέχτηκε δυστυχώς ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα. Σε κορυφαίο μάλιστα επίπεδο: Στην τελευταία Σύνοδο Πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, είμαστε η μόνη χώρα που ανέλαβε βαριές δεσμεύσεις χωρίς αντίστοιχες δεσμεύσεις καμιάς άλλης χώρας» σημειώνεται.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε να διασφαλίσει τη συνεργασία με την Τουρκία που είναι η κύρια δίοδος εισόδου προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη για δημιουργία κέντρων υποδοχής και υποβολής αιτήσεων ασύλου (hot spots), καθώς και την πλήρη εκ μέρους της εφαρμογή της υφιστάμενης συμφωνίας για επανεισδοχή.

«Τώρα που και η Ευρώπη συνειδητοποιεί το μέγεθος και την τραγικότητα του προβλήματος, τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κερδίσει ευρωπαϊκές λύσεις και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων της Τουρκίας. Το πρόβλημα αυτό θέλει λύση! Και όχι, κατά το συνήθειο του κ. Τσίπρα, μετάθεση ευθυνών. Ας δώσει λύση χωρίς να φορτώσει όλο το βάρος στην Ελλάδα. Δεν το αντέχει η χώρα. Και ας κάνει, έστω και τώρα, αρχή σήμερα αξιοποιώντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή