Εξαντλείται η αντοχή για τη φιλοξενία προσφύγων, λέει ο δήμαρχος Γαλατσίου

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 13:02
UPD:13:03
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πρόσφυγες στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου μετά την μεταφορά πό την πλατεία Βικτωρίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης, για απομάκρυνση των προσφύγων στο τέλος του μήνα από το κλειστό γυμναστήριο ΠΑΛΑΙ, θέλει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή».

«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν, θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ», είπε ο κ. Μαρκόπουλος μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισης των φιλοξενούμενων προσφύγων.

Οι μερίδες του πρωινού που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών ήταν λίγοτερες από τις αναμενόμενες. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση», εξήγησε. 

«Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη σηκώσαμε στην πλάτη μας. Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν αναμένει ο δήμος οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο κ. Μαρκόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται», συνέχισε. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης. Μουζάλας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή