Ψηφίζει το Ποτάμι τα άρθρα για δημοπρασία και αλλαγές στο ΕΣΡ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 19:34
UPD:19:37
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Υπερψηφίστε τη δημοπρασία και τις αλλαγές στο ΕΣΡ», ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού. «Σ’ αυτά τα δύο που μου λέτε δεν έχουμε αντιρρήσεις», απάντησε ο Στ. Θεοδωράκης.
A- A A+

Ψηφίζει το Ποτάμι τα άρθρα που αφορούν τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αλλαγές στο ΕΣΡ, όπως προκύπτει από τον διάλογο που είχαν στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

«Υπερψηφίστε τη δημοπρασία και τις αλλαγές στο ΕΣΡ», ζήτησε ο υπουργός σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού. «Σ’ αυτά τα δύο που μου λέτε δεν έχουμε αντιρρήσεις», απάντησε ο Στ. Θεοδωράκης.

«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιό σας γιατί είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα και όχι ένα νέο καθεστώς», είχε πει νωρίτερα ο Στ. Θεοδωράκης. Απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Δεν πολεμάς τη διαπλοκή, δίνοντας όλη την εξουσία για τις τηλεοπτικές άδειες σε έναν υπουργό. Ο Ν. Παππάς διεκδικεί με αυτόν τον νόμο τον ρόλο του τροχονόμου της διαπλοκής και προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς που έκαναν και αρκετοί από τους προκατόχους του. Προσπαθεί να ελέγξει τη διαπλοκή προς όφελός του ή έστω προς όφελος της κυβέρνησης του».

Στην παρέμβασή του ο κ. Παππάς σχολίασε: «Λυπάμαι που αποφασίσατε να καταψηφίσετε το νομοσχέδιο  αυτό που η κυβέρνηση μπορεί να κρίνει είναι ο αριθμός των αδειών και η τιμή εκκίνησης. Ο υπουργός δεν αποφασίζει για τις ειδικότητες, τον αριθμό των εργαζομένων και το ελάχιστο κεφάλαιο». «Στην Ισπανία, όπου ήσασταν πρόσφατα, αδειοδοτεί το υπουργείο κατευθείαν. Αν επιλέγετε αυτούς τους χαρακτηρισμούς όπου δεν αδειοδοτεί ο υπουργός, τι είναι στην Ισπανία;», αναρωτήθηκε.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή