Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι - Λαβρόφ για τη Συρία

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 17:26
UPD:17:34
EPA/MARTIAL TREZZINI
Oι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τη διερεύνηση της δυνατότητας άλλων χωρών στην περιοχή για διαμεσολάβηση με στόχο την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία.
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, σχετικά με τη διοργάνωση συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, είχε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυτός αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σε άλλη ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι ο Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα και με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στην επικοινωνία που είχε ο Λαβρόφ με τον Κέρι, έπειτα από αμερικανικό αίτημα, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τη διερεύνηση της δυνατότητας άλλων χωρών στην περιοχή για διαμεσολάβηση με στόχο την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία.

Παράλληλα, Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους ώστε να επέλθει ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Η επικοινωνία Λαβρόφ - Ζαρίφ έγινε κατόπιν αιτήματος της Μόσχας και ακολούθησε τις συνομιλίες που είχε ο Ρώσος ΥΠΕΞ με τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία για τη συριακή κρίση, την Παρασκευή στη Βιέννη, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή