Αθανασάκης: Η διαφθορά δεν αφορά μια παράταξη

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2005 19:47
A- A A+

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η παραίτηση του βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου από την ΚΟ της ΝΔ «με όσα υποστήριξε για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, δεν αντιμετωπίζεται απλά με τη δήλωση ότι η απόφασή του είναι σεβαστή http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/24/1111749.htm , αλλά «δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα, γιατί σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στον Πειραιά, για την κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή, δεν ισχύει η μηδενική ανοχή, αλλά η μηδενική ορατότητα».

Ο κ. Αθανασάκης επανέφερε την πρόταση οκτώ σημείων για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία προβλέπει: διαμόρφωση μηχανισμών ελέγχου, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, μεγαλύτερη εμπλοκή της Βουλής, υπερκομματική διαβούλευση και αντιμετώπιση, έλεγχος του πολιτικού χρήματος, έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ανεξαρτησία του ΕΣΡ, καθώς και θεσμικά μέτρα όπως η διαμόρφωση αντικειμενικών κριτηρίων, σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «η θέση της ΝΔ φαίνεται να είναι να τηρούνται οι κανόνες όποτε βολεύουν την ίδια», και πρόσθεσε ότι «η διαφθορά δεν αφορά μια παράταξη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε στενά μικροκομματικά πλαίσια, αλλά, όταν υποστήριξε κάτι παρόμοιο ο βουλευτής κ. Πολύζος, η ηγεσία της ΝΔ τον διέγραψε».

Καταλήγοντας είπε ότι για τις περιπτώσεις των τελευταίων ημερών, που βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη, «θεωρούμε απαραίτητη την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάρισή τους, με την ελπίδα ότι δεν θα αποδειχθούν εμπλοκές οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή