Ντ. Μπακογιάννη: Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

«Στην πολιτική δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές»
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 10:20
A- A A+

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το πρόγραμμά της και ειδικότερα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Κάποιοι που δεν θέλουν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, φαίνεται ότι αντιδρούν και δημιουργούν περισπασμούς στο κυβερνητικό έργο. Σημασία έχει η κυβέρνηση, αταλάντευτη, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις», τόνισε η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην ημερήσια εφημερίδα της ομογένειας στις ΗΠΑ, «Εθνικός Κήρυκας».

Σε ερώτηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι θα μπορούσαν να ήταν καλύτεροι, ενώ ερωτηθείσα αν συμμερίζεται τις αποψεις ότι ήρθε η ώρα για ανασχηματισμό, η δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «στην πολιτική δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, για το οποίο την εξέλεξε ο λαός». «Έπειτα, αυτό είναι θέμα της αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι περίμενε «περισσότερα πράγματα», επισημαίνοντας πως «για τα περισσότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, υπόλογο είναι το κόμμα του και οι πολιτικές, τις οποίες ακολούθησε». «Εξέθρεψαν τη διαφθορά και τώρα εισπράττουμε τα επίχειρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ίδρυση Έδρας Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην τελετή εγκαινίων της οποίας θα παραστεί στην Τετάρτη.

Από χθες το βράδυ, η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για σειρά συναντήσεων με αμερικανούς αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου.

Χθες, η δήμαρχος Αθηναίων ήταν στο Σικάγο, όπου έθεσε το θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Ελληνικού Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο όπως τόνισε, «θα είναι πάντα μια ζωντανή μαρτυρία σε τούτη τη μεγάλη χώρα, της ελληνικής οδύσσειας του Πολιτισμού». «Οι ομογενείς μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ελληνισμού. Ιδιαίτερα, το κομμάτι του Ελληνισμού που ζει στις ΗΠΑ, μας κάνει πραγματικά υπερήφανους», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή