«Έβρεξε» προβλήματα σε Αττική, Ηλεία, Αχαΐα

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 09:20
UPD:12:32
PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας οι δυνατές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των πλημμυρισμένων οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών. 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά, 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει τη βορειοδυτική Ηλεία. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο Mega, ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωράφια και ισοπέδωσε θερμοκήπια. 

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Posted by Dimitris Valogiannis on Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

Το κύμα κακοκαιρία έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα και σε πολλές περιοχές του δήμου Δυτικής Αχαΐας και ειδικότερα στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων. 

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου και πρόσθεσε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή