Μπους: Έσχατη λύση η στρατιωτική δράση κατά της Συρίας

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 12:04
A- A A+

Την ελπίδα ότι η Συρία θα συνεργαστεί με τον ΟΗΕ στη διερεύνηση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ αλ Χαρίρι, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη στάση της Δαμασκού θα οδηγήσει στη διεθνή απομόνωση της χώρας. Παράλληλα ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η προσφυγή σε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας αποτελεί έσχατο μέσο.

«Η στρατιωτική δράση αποτελεί πάντα την έσχατη λύση για έναν πρόεδρο», δήλωσε ο κ. Μπους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια.

Όσον αφορά την έρευνα για τη δολοφονία του Χαρίρι, ο αμερικανός πρόεδρος είπε: «Ελπίζω ότι θα συνεργαστούν. Η στρατιωτική δράση είναι η έσχατη επιλογή (…) Αλλά από τη άλλη το ξέρετε ότι έχω εργαστεί σκληρά για τη διπλωματία και θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη διπλωματική λυση αυτού του ζητήματος.

Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε και για τη δίκη του πρώην πρόεδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν. «Η δίκη θα είναι δίκαιη. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ή όχι το κουράγιο για να προχωρήσει. Πιστεύω ότι ο λαός του Ιράκ θέλει να δει τον Σαντάμ Χουσεΐνν να δικάζεται για τα εγκλήματα που διέπραξε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή