Βεργέτης: Φαβορί ο ΑΠΟΕΛ, πολύ επικίνδυνος ο Καβενάγκι

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 20:21
UPD:20:23
INTIME SPORTS

Ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Ο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί του αυριανού αγώνα δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, ενόψει της αναμέτρησης των Αρκάδων στην Κύπρο για την τρίτη αγωνιστική στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Όταν παλεύεις όλο το χειμώνα για να βγεις στην Ευρώπη και όταν βγαίνεις δεν το διασκεδάζεις, τότε γιατί παλεύεις; Ο Αστέρας σε δέκα χρόνια ζωής έχει καταφέρει τόσα πολλά που άλλες ομάδες με περισσότερα χρόνια στην Α΄ κατηγορία δεν τα έχουν πετύχει. Είναι και ματς που μετράμε τα όριά μας, παίκτες, προπονητές, όλοι» είπε ο Βεργέτης.

«Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, οπότε πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αμυντική μας οργάνωση και λειτουργία. Μεσοεπιθετικά έχει πολύ καλούς παίκτες, τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε. Ο Αστέρας, όμως, θέλει να διεκδικεί, δεν θα μείνουμε μόνο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά θα επιμείνουμε στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε» πρόσθεσε.

Για τις απουσίες του Αστέρα ανέφερε ότι «παίζουμε βάσει των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε παιχνίδι κοιτάζουμε να παίζουμε με όποιους είναι 100% έτοιμοι. Στερηθήκαμε μερικούς ποδοσφαιριστές κι αυτό μας "τσαλάκωσε" την ομοιογένεια. Έτσι ήρθαμε, αναλύοντας τον αντίπαλο και προετοιμάζοντας μία ομάδα κατάλληλα για να αντεπεξέλθει».

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ; «Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά όπλα του αντιπάλου. Είναι καλός τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Αν εφαρμόσουμε τις λύσεις που έχουμε προτείνει στα παιδιά και κρατήσουμε τον Αστέρα έξω από την περιοχή, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Αν όχι, θα έχουμε πρόβλημα».

Και ο Έλληνας τεχνικός κατέληξε: «Ο Αστέρας κατάφερε σε δύο χρόνια να μπει στους ομίλους. Είναι τεράστια επιτυχία, αλλά το επόμενο βήμα, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι πιο δύσκολο. Φαβορί είναι ο ΑΠΟΕΛ και δεν το λέω σαν τρικ, είναι μια ομάδα κατασκευασμένη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Καβενάγκι είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις