Για υποκριτική ηθικολογία κατηγορεί την κυβέρνηση o Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 14:27
A- A A+

«Συγκαλύψεις, συμψηφισμοί, υποκριτική ηθικολογία, πελατειακή αντίληψη είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη για την εφαρμογή των κανόνων και των νόμων που πρέπει να εφαρμόζονται για όλους».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να αναδεικνύει τις αξίες και τους κανόνες, τους διαστρεβλώνει και τους υποτάσσει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και αυτό καταρρακώνει το ήθος του Έλληνα πολίτη. Νομίζω ότι επιτέλους χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση όλων μας στα φαινόμενα που βλέπουμε», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρόταση οκτώ σημείων που έχει διατυπώσει για την καταπολέμηση της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι γίνεται περαιτέρω επεξεργασία των σημείων αυτών.

Αναμέναμε και αναμένουμε ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου. «Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η ανταπόκριση. Εμείς, όμως, είμαστε πεπεισμένοι και έχουμε την πολιτική βούληση ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει στον τομέα της διαφθοράς, μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με συγκεκριμένους θεσμούς και κανόνες και με συστηματική μάχη», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταθέσει σχετική πρόταση στην Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή