Λ. Αυγενάκης: Ο κ. Σπίρτζης «κερνάει», αλλά ο λαός πληρώνει το λογαριασμό

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:45
UPD:14:02
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο βουλευτής της Ν.Δ. (φωτ. αρχείου) «ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%».

A- A A+

Κριτική στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ασκεί ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης, με αιχμή χθεσινές δηλώσεις του Χρ. Σπίρτζη για τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο βουλευτής της Ν.Δ. «ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%», αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του «η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί, ενώ γίνεται προσπάθεια για να μείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

«Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να διαψεύδει τον εαυτό του», συνεχίζει ο κ. Αυγενάκης, θυμίζοντας ότι ο υπουργός «μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές». Την ίδια ώρα, επισημαίνει ο τομεάρχης της Ν.Δ. «οι υποσχέσεις που έδινε, μέχρι προ ολίγων ημερών, ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τώρα μετατράπηκαν σε “μελέτη για να δούμε πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει το μοντέλο”».

«Αφού έκανε τον “κουβαρντά” με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή –αν όχι υποστήριξη-  στο κίνημα “δεν πληρώνω”, αφού προσπάθησε να φανεί “γενναιόδωρος” με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησής του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων και, ενδεχομένως, και των καρτών απεριορίστων διαδρομών» σημειώνει ο κ. Αυγενάκης για να καταλήξει: «Ο κ. Σπίρτζης “κερνάει”, αλλά ο λαός πληρώνει το λογαριασμό».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή