Σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις σε σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου

Παραπέμπονται στον εισαγγελέα από τη Νομαρχία Πειραιά
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 16:36
A- A A+

Στον Εισαγγελέα παραπέμπονται από τη Νομαρχία Πειραιά, τρία σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου, στα οποία εντοπίστηκαν σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις.

Αποχωρητήρια που λειτουργούν ως αποθήκες τροφίμων, βρώμικα ψυγεία και δάπεδα αλλά και προϊόντα ληγμένα ακόμη και από το 1995, είναι μερικές μόνο από τις πολλές και πολύ σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις που εντόπισε μικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά στα εν λόγω σούπερ μάρκετ.

Η Νομαρχία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά, ενώ συντάχθηκε και πρωτόκολλο καταστροφής για τα επικίνδυνα προϊόντα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα υπερκαταστήματα τροφίμων Ατλαντικ (Καραολή & Δημητρίου 22, Κερατσίνι), Βερόπουλος ΑΕΒΕ (Παναναστασίου 2, Κερατσίνι) και ΜΥ Μαρκετ της Μetro AEBE (Λεωφόρος Δημοκρατίας 84, Κερατσίνι) στα οποία οι ελεγκτές της Νομαρχίας αντίκρισαν αλγεινές εικόνες που είχαν να κάνουν με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και κυρίως με τη δημόσια υγεία.

«Όπου η δμόσια Υγεία απειλείται, η Νομαρχία Πειραιά παρεμβαίνει αποτελεσματικά. Είμαστε αποφασισμένοι, και το έχουμε αποδείξει με τους υγειονομικούς ελέγχους που πραγματοποιούμε καθημερινά στην αγορά, να κυνηγήσουμε την παρανομία, την ανευθυνότητα, την ασυνειδησία» δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, και πρόσθεσε «η προστασία της υγείας του καταναλωτή αποτελεί κύρια μέριμνά μας, γι αυτό θα συνεχίζουμε το σαφάρι κατά νοσηρών φαινομένων της αγοράς, με την ίδια ένταση και την ίδια αυστηρότητα». «Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων μας είναι η ενίσχυση από την πολιτεία των αρμόδιων Διευθύνσεων της Νομαρχίας Πειραιά με μέσα και προσωπικό, αλλά και η οικονομική ενίσχυσή μας για τη δυνατότητα υπερωριακών καλύψεων των υπαλλήλων που διενεργούν ελέγχους σε καθημερινή βάση», συμπλήρωσε ο κ. Μίχας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή